Darbas Latvijoje

Imigranti, kas ceļo uz Latviju, lai strādātu, parasti ir nepieciešama ilgtermiņa vīzu, vairākas sērijas «D» (arī «D» vīzu vienviru un divviru darbības). Dokuments dod tiesības uzturēties valstī ilgāk par 90 dienām sešu mēnešu laikā un veikt vairākus ieceļojumus / izlidojumus. Kopumā šādas vīzas derīguma termiņš var būt pieci gadi. Latvijas vīzu dokumentu saraksts:

aizpildīta anketa,
ārzemju pase
viens foto izmērs 35х45 mm, krāsa,
Veselības apdrošināšanas polise, kas izsniegta visam darbaspēka periodam,
informācija par dzīvesvietu Latvijā,
informācija par ceļojuma mērķiem,
informācija par finansu pieejamību, aprēķinot 14 eiro par katru uzturēšanās dienu valstī,
maksājuma saņemšana par reģistrācijas pakalpojumiem (par vairākkārtēju vīzu 85 eiro).
Prasības pieteikumam uz darba vīzu
Pieteikums darba vīzas tiek uzskatīts, ja pretendents uz 3 mēnešiem, iesniegt aizpildītu imigrāciju saskaņā ar noteikumiem un parakstīta pieteikuma veidlapa, ceļošanas dokumentu, foto un saņemšana valsts nodevas samaksas. Ja šie nosacījumi ir izpildīti, pieteikums tiks izskatīts. Pretējā gadījumā pretendents gaida atteikumu bez kompensācijas par dizaina pakalpojumiem.

Sākot no 2015. gada, pieteikšanās process reģistrācijas vīzas pieprasītājam ir papildināts ar biometrisko datu (pirkstu nospiedumu).

×